Vriendjes in Luz (Lagos)

Vrijdag 24 maart 2017. In de vroege ochtend ruilen we de personenauto om voor een 9-persoons bus (ook huur natuurlijk). Met Hans en Marion gaan we met deze bus naar de supermarkt om flink wat voorraden in te slaan voor het verblijf in Luz (Lagos) samen met Frank & Hilarien en Toine & Martha. We hebben met 8-en een villa gehuurd in Luz (Casa “As Quatro Torrezinhas”) voor een 10-daags verblijf hier in de regio. Vanuit Portimão rijden we met een volgestouwde bus alvast als kwartiermakers naar Luz. Natuurlijk zorgen we dat de drankjes alvast koud gezet worden in de koeling. Vanuit Luz rijden we met vieren naar het vliegveld in Faro, waar stipt om 17.15 uur het toestel van Transavia aan de grond staat.

Weer een hartelijk weerzien voor Martje en Frans, immers vanaf september hebben we de vriendjes niet meer gezien. Heerlijk weer! De koffers gaan de bus in en met door de “reisorganisatie” verstrekte zonnehoeden, zonnepetjes en all-inclusive-polsbandjes stapt het gezelschap in voor de trip naar Luz.

Onderweg al een druk gekakel van de eerste orde, maar ja, wat willen we na zo’n lange tijd! De sfeer is eigenlijk al meteen weer als vanouds; we weten wat we aan elkaar hebben, inclusief lekker katten over en weer, gelardeerd met een forse portie humor. Alles krijgt een hoog “schoolreisgehalte” en we genieten volop. Tot diep in de nacht kletsen we door, eten een lekkere pasta en drinken een stevig glas.

De volgende ochtend is het tempo allemaal wat trager, het is natuurlijk ook een vakantieweek voor ons allemaal! Wij popelen om hen de mooie plaatsen van de Algarve te laten zien, maar het weer werkt zaterdag en zondag niet erg mee: het is fris en links en rechts vallen regendruppels. Niet echt vakantieweer, maar voor de rest van de week geeft de weersverwachting zon en lekkere temperaturen, dus dat vooruitzicht maakt veel goed. Natuurlijk gaan we naar Cabo de Sao Vicente, waar de “stoelfoto” bij harde wind en regen gefikst wordt.

Van daaruit naar Sagres voor koffie met wat lekkers en een schitterend uitzicht (nog steeds in de regen) op zee. De rest van de week gaan we elke dag op pad met de bus en bezoeken de mooiste plaatsen van de Algarve, maken mooie wandelingen door de heuvels, over de rotsen en langs de zee, bezoeken veelvuldig terrassen, restaurants en door het verbeterende weer gaat het genotsgehalte met sprongen omhoog.

Eind van de middag komen we steevast weer terug bij de villa: lekker buiten zitten in de prachtige tuin met mooi aangelegde terrassen, inclusief een goed glas en een hap.  Door de diehards wordt er gezwommen in het toch behoorlijk frisse zwembad waarna we lekker opdrogen in de heerlijke zon. Er wordt samen gegeten en gedronken, steevast tot laat in de avond.

Sneller dan dat we dat willen zijn de dagen voorbijgevlogen en is het zondag 2 april, de vertrek dag! We laten de villa netjes achter, sluiten alles af en vertrekken op tijd met de bus tjokvol afgeladen vanuit Luz. Via Portimão rijden we naar Tavira, een mooie authentieke plaats 30km voorbij Faro die we hen niet willen onthouden. Het is schitterend weer, waardoor de veelal witte gebouwen in Tavira nog beter “uitkomen”, al was het maar voor de foto! Op het terras genieten we van een koffie met “pastel de nata” en na een wandeling door de stad sluiten we af met een uitgebreid diner in een Iers restaurant.

De koek is op, de pret voorbij, we brengen het stel naar Faro naar de luchthaven. Weer een afscheid van mensen die ons na aan het hart zijn! Zij vertrekken om 19.15 uur weer naar Eindhoven en wij rijden met de bus naar de Aveline in Portimão. We zijn er stil van onderweg………. Het was een superweek!