Verwaaid op Wight

Dinsdag 17 mei: in East-Cowes hadden we gisteren prachtig zonnig weer in de namiddag maar vanochtend staan we op in een grijs druilerig en vooral winderig Cowes. Niet echt uitnodigend voor een stukje varen en ook de komende dagen zal het slecht vaarweer worden. Dus blijven we een paar dagen liggen in de dure ( £ 42,00 ofwel € 52,60 per nacht), vrijwel lege, natte, winderige haven, waar we overigens wel voorzien zijn van alle faciliteiten. De rest van de dag wat gerommeld aan boord, aan de oostkant van de Medina-river richting Osbourne-house gewandeld en toen weer snel aan boord met een boek en een Palmke. Ook alle reacties op onze reisverslagen (keileuk!!!!) even doorgenomen en beantwoord. Woensdag worden we wakker in de stromende regen, na het ontbijt maar weer wat gelezen. Toen de hemel opentrok in de namiddag nog even naar het regatta-centre van Cowes geweest. Frans heeft weer eens geprobeerd Martje te strikken voor de pure British “chips” (jazeker, die van de “fish and chips”) waarvan we eigenlijk al vooraf weten dat beter niet nog eens te proberen, maar tja, we blijven eigenwijs nietwaar? Martje (ons frietjesmonster) zit met lange tanden de frites (of liever gezegd de blokken halflauwe, gekookte –in plaats van gebakken- stukken aardappel) weg te slikken. Halfweg verdwijnt de portie in de vuilnisbak en hikkend lopen we weer terug naar de Aveline. Voorlopig geen chips meer voor ons! ’s-Avonds konden we volstaan met alleen een kleine groene salade; we konden de chips nog de hele avond aan!

Donderdag: de zon schijnt en de ware toerist trekt er dan op uit. We kopen een “rover-ticket” waarmee we de hele dag vrij reizen hebben op Wight per openbaar vervoer. Eerst naar Ryde, even kijken naar de mooie promenade met zijn pier (ook hier weer een beetje vergane glorie) en vooral ook (leuk) de hovercraft-terminal. Weer de bus in naar Bembridge en door naar Sandown. Hier even op een –winderig- strandje gezeten en de lunch gebruikt. Laatste pleisterplaats voor vandaag wordt Ventnor, pal aan de zuidkust van Wight.

Prachtig stadje, mooie promenade en een mooie pub met uitzicht over de oceaan inclusief een goed glas Lager. Van hieruit met de bus langs de kust (prachtige wegen) via Newport naar Cowes. Vrijdag is het wasdag: alle was kan in de machine en droger op de Marina en na een paar uurtjes hebben we weer een vers bed en schone onderbroek. Verder de pomp van de toilet voorin gedemonteerd (werkte ondanks recente revisie voor geen meter) een nieuwe zuigerstang gemonteerd en voila: alles werkt weer als nieuw. Nog wat kleine dingetjes aan de boot geregeld en dat was het weer.

Zaterdag regent het bijna de hele dag en waait het hard (recht in onze kuip ook nog eens) dus de hele dag binnen gezeten, Palmke, wijntje, muziekske en een goed boek: ‘t-is wel te hebben!

Zondag 22 mei tegen de middag losgemaakt na een nacht vol zware regenbuien en de Medina-river afgevaren, vervolgens Cowes goedendag gezwaaid en koers gezet naar het westen. Nauwelijks wind, we motoren over de zondagse Solent, wat een verschil met de laatste week! Na twee uurtjes in Yarmouth in de volledig vernieuwde jachthaven afgemeerd. We waren ongeveer 20 jaar geleden al eens hier, maar toen lag je tussen twee palen en moest je met de bijboot naar de wal. Nu hebben ze er mooie brede steigers met een luxe havengebouw, inclusief alle faciliteiten. Yarmouth blijft een lieflijk, kneuterig plaatsje met dito huisjes en pubs.