Aveline weer in het water

Op zaterdag 26 maart is de Aveline vanuit de winterstalling in Eindhoven weer te water gelaten. Alles piekfijn gepoetst, (bijna) alle wijzigingen voor onze reis aangebracht en de to-do-list is voor het grootste deel klaar. De hydraulische wagen bij EJV Beatrix (bediend door havenmeester Jurgen) komt onder het schip en met winterbok en al wordt de Aveline met haar ruim 12 ton opgelicht alsof ze een veertje is en naar de insteekhaven gereden. Met de portaalkraan wordt ze van de wagen gelicht en een minuutje later drijft de Aveline weer.

Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april varen maatjes Hans en Frans de boot naar de jachthaven van WSV-Herkingen. De tocht gaat via het Beatrixkanaal, Wilhelminakanaal, Mark en Dintel naar het Volkerak. Daar door de sluizen bij de Krammer en Bruinisse en we zijn weer op de vertrouwde Grevelingen, alleen nog even oversteken van Bruinisse naar Herkingen. Om 11.00 uur maken we vast in onze box. Meteen maar naar de mastenloods om de mast klaar te maken om gehesen te worden. Dezelfde middag gaat de Aveline nog onder de kraan en in een vloek en een zucht wordt de mast erop gehesen.

Vervolgens zijn we nog een dag of wat bezig met de kabeltjes, lijntjes en de zeilen, maar uiteindelijk is de Aveline weer zeilklaar.